Olen jo pitkään pohtinut, mitä kaikkea vauvalle (ja itselle) tarvitsee ostaa. Äitiysvaatteisiin en varmaankaan juurikaan joudu panostamaan, koska tykkään käyttää väljiä tunikoita. Korkeintaan varmaan väljä takki, väljä villatakki ja joitakin housuja tarvitsee ostaa (ellei sitten ala ihan hirveästi kiloja kertymään - sitähän taas ei voi tietää etukäteen...). Eikä tämä lista todellakaan varmasti ole mikään "vain tarpeelliset" -lista, koska en ole vielä raskaana, ja voin täydennellä näitä nyt sitä tahtia kuin huvittaa. Pakolliset ja tärkeät ostellaan toki sitten ensimmäisinä, jos kiire tulee... Ja ehdotuksia ja kommenttejakin toki saa antaa - varsinkin siitä, mitä kukakin on jo käytössä kokenut kivoimmaksi/toimivimmaksi/hauskimmaksi/parhaimmaksi... Mutta tässä siis lista, jota päivittelen aina kun mieleeni tulee jotakin järkevää:

Pikkutarvikkeita:
 
- kestovaippoja
- vaippakassi pieni
- vaippakassi iso
- tutteja
- tuttipulloja
- nokkamuki
- lastenaterimet
- lastenastiasto
- tuttinauhoja
- neuvolakortin kannet
- vauvakirja
- valokuva-albumeita
- hyppykeinu (tämän voisi asentaa eteisen ja olohuoneen väliseen leveään oviaukkoon?)

Isoja tarvikkeita:

- vaunut
- rattaat
- matkarattaat
- turvakaukalo
- turvaistuin

Vauvanvaatteet:

- bodyja
- housuja (+hameita ja mekkoja, jos tyttö)
- sukkahousuja (valmistetaankohan niitä enää poikien väreissä?)
- alusvaatteita
- sukkia
- neulepaitoja ja takkeja, villahousut (näitä osaan kutoa itsekin, ja ainakin äidin kätköistä pitäisi löytyä myös minun ja veljen vanhoja...)
- villasukkia/tossuja (näitäkin aion kutoa ja virkata itse...)
- neulemyssyjä (turha kai mainitakaan, että nämäkin varmasti värkkään itse...)
- ohuempia myssyjä
- ulkovaatteita (haalareita, sade- ja kuravaatteita, toppatakkeja ja housuja, lapasia, kurahanskoja, toppahanskoja välikausivaatteita...)
- uimaasuja (olen varsinainen "uimamaisteri" ja aion totuttaa vauvankin veteen ihan pienestä asti)
 
Lastenhuoneen sisustus:
 
- pinnasänky
- hoitopöytä
- vaatekaappi (Koko talossa on tasan neljä kiinteää vaatekaappia - kaksi alakerrassa ja kaksi meidän makuuhuoneessamme...)
- lipasto
- kirjahylly
- lelulaatikko
- keinuhevonen (x2 - toinen lapsen huoneeseen, toinen alakertaan olohuoneeseen, koska en kuitenkaan jaksa sitä lähteä raahaamaan rappusia ylös ja alas...)
- keinutuoli (x2 - iso aikuisten malli vauvan huoneeseen tai meidän makuuhuoneeseen ja lasten malli olohuoneeseen alakertaan...)
- kehto (näitäkin saattaa tulla hommattua kaksi, koska en varmaankaan päivällä vie ihan pientä vauvaa yksin yläkertaan nukkumaan, kun itse touhuilen alakerrassa. Ensimmäisten viikkojen yöt vauva saisi kuitenkin viettää kehdossa makuuhuoneessamme.)
- lasten "päästä vedettävä" sänky
- verhot
- matto
- kattovalaisin
- yövalaisin (tällainen minulta jo löytyy, mikäli vauva on tyttö - pojan huoneeseen en vaaleanpunaista lamppua taida haluta...)