Eilen kerroin miehelleni, kuinka hurahtanut olen. Kyllähän se jotain oli aavistellut, mutta ei se mitenkään voinut tietää kuinka pahasti. Onneksi asiasta on puhuttu jo pari vuotta, joten vauvakuumeiluni ei tullut mitenkään yllätyksenä. Eikä mieskään pistäisi pahakseen, vaikka pikkuinen olemassaolostaan ilmoittaisi - vaikka heti.

En kuitenkaan ollut kertonut, kuinka hulluna olen lastenvaatteisiin ja tarvikkeisiin, leluihin, lastenhuoneen sisustukseen... Onneksi meillä on se lastenhuone, jota voin mielikuvitukseni avulla sisustaa... :)

Kun mies ei muuten uskonut, kävelin vierashuoneen vaatekaapille (jossa säilytän lakanoita, pyyhkeitä, pöytäliinoja ja muita kodintekstiilejä - ja jonne juuri siksi voi piilottaa ihan mitä vaan, koska mies ei käy kyseisellä kaapilla koskaan...), ja kaivoin sieltä esiin kaksi muovikassillista vauvanvaatteita. Kehotin myös piipahtamaan yläkerrassa lipastonlaatikollani (joka on täynnä lastenvaatteita), sekä vintillä (jonne olen piilottanut ostamani keinuhevosen...). Mies tuijotti minua hetken epäuskoisena, mutta hymähti sitten, että "omilla rahoillasi teet mitä haluat, minä hommaan sitten ne puuttuvat, kun sen aika on". Aika ihanasti sanottu, vaikka kai se minua vähän pöhkönä pitääkin <3

Blogin perustin samantien, kun olin kertonut ensin miehelle... Tänne ajattelin postata löytämiäni ihanuuksia, jotta muillakin olisi niitä mahdollisuus hommailla, ja toki myös kertoilla kuulumisiani...

Näin alkuun voisin ehkä hieman kertoa itsestäni ja asioista joista pidän. Kuten sivupalkkikin kertoo, olen hieman päälle parikymppinen nainen, ja hieman höpsö, mutta älkää antako sen häiritä :D Olen ollut mieheni kanssa yhdessä - tekisi mieleni sanoa ikuisesti - mutta ihan virallisesti nyt muutaman vuoden. Tunnettu on kuitenkin ihan pikkuisesta asti - emme vain koskaan kuvitelleet, että elämä joskus johdattaisi meidät saman katon alle... Tapasimme yhteisissä riennoissa, ihastuimme, rakastuimme, hankimme koiran ja muutimme yhteen - kaikkeen tähän kului aikaa noin kuusi kuukautta. Hurjaa tahtiamme kuvaa myös hyvin se, että ensimmäinen yhteinen kotimme oli 120-neliöinen omakotitalo, jonka valitsimme tulevia lapsiamme ajatellen.

Asumme leikkikentän vieressä, keskikokoisen kaupungin liepeillä, hyvämaineisella omakotitaloalueella vain puolen tunnin junamatkan päässä suuremmasta kaupungista. Toiseen suurempaan kaupunkiin on tunnin matka. Lähimpiin kouluihin polkee polkupyörällä vartissa, bussimatka kestää noin viisi minuuttia. Lähin bussipysäkki noin 200 metrin päässä. Lähimpään päiväkotiin matkaa kertyy puolisentoista kilometriä. Sairaalaan ja terveyskeskukseen ei ole juurikaan sen pidempi matka. Uimahalli, jäähalli, elokuvateatteri... Kaikkea mahdollista ihan lähellä - itse olen kasvanut pikkiriikkisessä maalaiskylässä, josta lähimpään kaupunkiin oli matkaa lähes kolmekymmentä kilometriä. Ihan kaikkea tätä emme edes tajunneet, ennen kuin olimme jo ostaneet talon. Tärkeintä meille oli talomme suuri ja avara piha, ja rauhallinen asuinalue turvallisine leikkikenttineen.

Itse pukeudun leikkisästi ja värikkäästi, ja rakkauteni väreihin ja retrokuoseihin heijastuu näköjään myös lastenvaatelöydöistäni - niistä kuvia kunhan kerkiän ;) Sanon nyt suoraan sen, että olen aina toivonut pientä tyttöä, koska olen aina ollut tekemisissä tyttövauvojen ja tyttölasten kanssa (sukuuni ja tuttavapiiriin on pikkuveljeni ja suunnilleen ikäiseni serkun jälkeen syntynyt poikia vasta parin viime vuoden aikana - enkä heidänkään kanssa ole juuri ollut tekemisissä. Iso osa tähän astisista löydöistäni ovat siis tyttöjen vaatteita... Pallokuosia, pinkkiä, Hello Kittyä, Lindexin retroja, hameita ja mekkoja... Noh, voitte vain kuvitella.

Nyt kuitenkin ystäväperheeseemme syntyi pikkuinen hurmuri, ja hänen innoittamanaan olen innostunut etsiskelemään vaatteita myös pojalle. Pojalle etsiskelen "vanhanajan lastenvaatteita" ja retroja (esim. Lindexin retrot, "pappavaatteet" ja vakosamettihaalarit). Myös ulkovaatteita etsiskelen niin tytölle kuin pojallekin.

Tytön vaatteiden värimaailma: Helmenharmaa, pinkki, vaaleanpunainen, violetti, musta, valkoinen, lime, jne...

Pojan vaatteiden värimaailma: Harmaa, beige, ruskea, turkoosi, tummanvihreä, lime, oranssi, vaaleansininen...

Kuoseissa minua viehättää erilaiset pilkut, pallot ja raidat, sekä satu- ja eläinkuosit - varsinkin retrot. Retroilla tarkoitan enimmäkseen uusretroja - toisinaan kuitenkin myös ihan "aitoa retroa". Mikäli kyseessä on aito retro, kerron sen myös vaatteen yhteydessä. Myös erilaiset etnokuosit ovat kivoja, varsinkin slaavilaisuus ja aasiakuosit viehättävät - tyttöjen vaatteissa koukuttavat lähinnä maatuskat ja geishat. Myös erilaiset tuttinauhat, neuvolajuttujen kannet, kestovaipat, jne houkuttavat, mutta niihin en ole (vielä) rahojani törsännyt. 

Suuren osan vaatteista ostan kirpputoreilta, alennusmyynneistä, huuto.netistä, mutta löytöjä teen kyllä ihan tavallisistakin liikkeistä, varsinkin Helsingin-reissuillani. Myös lastenhuoneen sisustustarvikkeita ja muita lastentarvikkeita ostan milloin mistäkin, mutta niidenkin alkuperän ja hinnan pyrin merkitsemään mahdollisimman tarkasti postauksiini.

Ja nyt pikkuinen hemmottelupala näin alkuun - varsinainen löytö:

Täältä löysin raskausaikaa varten eräänlaisen kalenterin tai "päiväkirjan", jonka voi tilata suoraan kotiovelle. Sivustolla www.masutyyppi.fi tuotetta esitellään näin:

"Moikka Masutyyppi -kalenteri

on huumorilla höystetty päiväämätön kalenteri, jota täyttämällä raskausaika jää kirjoihin ja kansiin ennen näkemättömällä tavalla. Mukana on tarroja, joiden avulla äiti voi merkitä muistiin tärkeitä etappeja matkan varrelta, kuten esimerkiksi "tunsin liikkesi ensimmäistä kertaa" tai " lempifarkut eivät mahdu enää päälleni". Kalenteri toimii paitsi tuntemuksien ja kokemuksien päiväkirjana, myös paikkana, johon voi merkitä esimerkiksi seuraavan neuvolakäynnin tai jossa seurata masun kasvua kuvien avulla."

Masutyyppi-kalenterin voi tilata täyttämällä masutyypin verkkosivuilta löytyvän tilauslomakkeen. Kalenteri maksaa 19,90€, ja summaan sisältyvät kalenteri, tarrat sekä postituskulut Suomeen. Lasku tulee sähköpostiin, ja laskun maksamisen jälkeen kalenteri kolahtaa postilaatikkoon. Itselleni en ole tuota vielä tilannut, mutta raskaana olevalle ystävälle taidan tilata, koska tämä nyt vain on niiiiin söpö.

Suomalaisestakin tämän voi tilata, mutta siellä hinta on muutaman euron kalliimpi. Suomalaisesta silmääni pisti myös tämä:

eläinaiheista piirrospuuhaa

Suomalaisessa tällä on hintaa vain n. 15€ (taidanpa huomenna tehdä retken keskustaan ja keventää lompakkoani kolmella femmalla - noloa myöntää, mutta näin piirrustelijana taitaa kyllä tulla ihan omaan käyttöön... ). Tätä kirjaa kuvaillaan Suomalaisen Kirjakaupan sivuilla seuraavasti:

"Piirrä hassunkurisia apinoita, leikkisiä delfiinejä ja raitapukuisia seeproja. Paketti pullollaan mielikuvituksellista piirrettävää ja puuhasteltavaa eläimistä. Mukana poispyyhittävätussi, jolla voit toteuttaa itseäsi yhä uudestaan ja uudestaan. Sukella veikeiden eläinveijareiden maailmaan!"
 
Aivan ihana siis <3
 
Mutta nyt taidan kyllä painua untenmaille, haaveilemaan vauvoista <3
 
 
Kauniita unia murut, huomenna nähdään!
 
<3 Niah
PS. Siirsin tekstin julkaisun vasta aamulle, koska tuskinpa täällä paljon selailijoita näin yöaikaan liikkuu.
 
Kirjoitettu 07.01.2012, n. klo 00.15 - 01.30 välisenä aikana.